Laatste nieuws

De Kippenren verwelkomt Van Ravenhorst

Leuk nieuws! Deze editie heeft Kippenren Barneveld een gloednieuwe afstandsponsor: Van Ravenhorst carrosseriebouw. Dit jaar viert de Barneveldse carrosseriebouwer zijn 100ste verjaardag. Een mooie gelegenheid om hun naam te verbinden aan de 1/4-marathon.

“Sinds de eerste edities zijn we met Van Ravenhorst betrokken bij de Kippenren. Als sponsor en er lopen werknemers mee. Ook dit jaar is onze naam weer goed vertegenwoordigd. We hebben personeel, familie en vrienden gevraagd het speciale Van Ravenhorst jubileumshirt te dragen tijdens de run. Een leuke manier om iedereen op de 100ste verjaardag te attenderen. Op 17 juni houden we namelijk een open dag. Genodigden krijgen die dag een kijkje in onze keuken en kunnen bijvoorbeeld zien wat we de afgelopen jaren aan transportoplossingen hebben bedacht en hoe de trailers gemaakt worden., vertelt Marijke van Harskamp.

Dankzij de bijdrage van Van Ravenhorst kunnen wij onze 10e Kippenren Barneveld nog onvergetelijker maken. Bedankt!

Dick van Ravenhorst en Marijke van Harskamp

Dick van Ravenhorst en Marijke van Harskamp

Moba opnieuw hoofdsponsor Kippenren

Moba tekent voor drie jaar hoofdsponsorschap voor het Barneveldse hardloopevenement Moba Kippenren.

De Barneveldse wereldmarkleider op het gebied van eiersorteermachines verbindt zich voor 3 jaar als hoofdsponsor aan het hardloopevenement de Kippenren. Moba was al betrokken bij de Kippenren nadat ze vorig jaar als hoofdsponsor en met een groot bedrijventeam meededen. In aanloop naar de Kippenren organiseren we hardlooptrainingen met de collega’s en streven zo met elkaar naar het doel om de Kippenren uit te lopen. Dit past uitstekend in de bedrijfsfilosofie: duurzaam fit, aldus Marieke van den Brink namens de Moba. De samenwerking is dusdanig succesvol dat de keuze is gemaakt om zich voor 3 jaar te verbinden aan het Barneveldse evenement.;We zijn ontzettend trots op het in ons gestelde vertrouwen en de continuïteit die dit geeft aan het evenement, aldus Dennis van Dijk namens de Kippenren.

v.l.n.r. Erik van den Hoorn (secretaris Kippenrencommissie), Dennis van Dijk (voorzitter Kippenrencommissie), Marieke van den Brink (Corporate Communications Manager Moba) en Michiel Peters (Algemeen Directeur Moba).

Barnies Kuikenloop ondersteunt Hulp aan Elkaar

De opbrengst van de Barnies Kuikenloop zal, net als in 2016, gedoneerd worden aan de Stichting Hulp aan Elkaar.

Hulp aan Elkaar helpt inwoners van de gemeente Barneveld die onvoldoende kunnen voorzien in hun eerste levensonderhoud. Door tijdelijk in voedsel en kleding te voorzien, bieden zij ruimte om orde op zaken te stellen. Naast praktische hulp bieden zij een luisterend oor en verwijzen ze waar nodig door naar andere hulpinstellingen. Door samen te werken met de lokale samenleving en de gemeente proberen zij mensen te behoeden om nog dieper in de problemen te komen.

In 2016 is er, dankzij het bijeengebrachte sponsorgeld van de deelnemers, € 2500,- gedoneerd aan Hulp aan Elkaar. Het streven is dat deze editie van de Barnies Kuikenloop ruim te overtreffen.

Kuikenloopcommissie 2016 overhandigt de cheque van € 2500,- aan de Stichting Hulp aan Elkaar.

Voorinschrijving MOBA Kippenren 2017 start op 19 januari

Op 19 januari aanstaande start de voorinschrijving van een bijzondere editie van de Barneveldse MOBA Kippenren 2017. De hardloopwedstrijd vanuit het centrum van Barneveld bestaat namelijk 10 jaar en lijkt een waar hoogtepunt te worden in het bestaan. Zo was de hardloopwedstrijd vorig jaar reeds enkele weken van tevoren uitverkocht.

Om de belangstelling ook dit jaar weer in goede banen te leiden zijn er een aantal aanpassingen gepland. Zo zal het 20 kilometer parcours dit jaar vervallen, waarmee tegemoet gekomen wordt aan de winkeliers van het centrum van Barneveld doordat daarmee de belasting op het centrum verkort is.

Daar tegenover wordt de indeling op het Raadhuisplein aangepast zodat er meer ruimte is bij aanvang en start. Daarnaast is ook besloten om de belangstelling voor de 5 en 10 kilometer loop, meer ruimte te geven. Zo zal de bedrijvenloop niet alleen voor de 10 kilometer, maar ook voor de 5 kilometer beschikbaar zijn. Daarnaast starten deze twee afstanden apart van elkaar.

Voorafgaand aan de hardloopwedstrijden, wordt ook de Barnies Kuikenloop gehouden; een sponsorloop waarbij om het gemeentehuis gerend wordt. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich ook vanaf 19 januari aanstaande door hun ouders laten inschrijven.

De MOBA Kippenren en de Barnies Kuikenloop is een service initiatief van respectievelijk de Ronde Tafel 148 Barneveld en de Ladies’ Circle Barneveld, waarbij de opbrengsten aan (lokale) goede doelen geschonken worden.

De voorinschrijving voor de Moba Kippenren en de Barnies Kuikenloop start op 19 januari aanstaande.