Laatste nieuws

Wie wil er op televisie naar een persoonlijk record toewerken?/h1>

Barneveld – 26 januari 2018

Dit jaar is Omroep Gelderland aanwezig bij de Moba Kippenren Barneveld 2018. Geïnteresseerden hardlopers kunnen zich opgeven om onder begeleiding van atletiektrainer Honoré Hoedt toe te werken naar hun doel. Je wordt hierin gevolgd door het programma Gelderland Sport.

Of je nu een ervaren hardloper bent of juist plannen hebt om te beginnen met hardlopen; iedereen kan zich opgeven. Honoré Hoedt helpt je bij je trainingsprogramma maar geeft ook tips op het gebied van bijvoorbeeld voeding.

Honoré Hoedt is de beste hardloopcoach van Nederland, de voormalig bondscoach begeleidde onder meer Sifan Hassan naar wereldsucces. Nu helpt hij met Loopland Gelderland talenten naar de wereldtop en probeert hij ervoor te zorgen dat Nederland blessurevrij loopt. Met hem ben je dus aan het juiste adres om stappen te zetten in de hardloopwereld.

Iets voor jou? Geef je dan snel op via:Omroep Gelderland 

Adventure Geuko en Mission Mees nemen donaties in ontvangst

Barneveld – 25 november 2017

De Moba Kippenren Barneveld zamelt elke editie geld in voor verschillende goede doelen. Van de opbrengsten uit 2017 is inmiddels € 7.500,- uitgereikt. Maar er was meer te verdelen. Zowel Adventure Geuko als Mission Mees mochten afgelopen weekend een cheque in ontvangst nemen van € 4.000,-.

Deze zomer hebben Erwin en Marlies Vink uit Barneveld verschillende inzamelingsacties opgezet om geld te verzamelen voor hun achterneefje Geuko van Lang (5) uit Winschoten. Beginnend met een verkoudheid raakte Geuko in 2016 binnen 48 uur verlamd. Het bleek te gaan om de zeldzame zenuwziekte ‘acute flaccid myelitis’. Geuko was in Nederland de eerste die door deze zenuwziekte werd getroffen. Aangezien niet alle kosten worden vergoed door de verzekering proberen ze via Adventure Geuko geld in te zamelen. Het uiteindelijke doel is om Geuko naar Amerika te krijgen. Met hun expertise daar is de kans op meer herstel mogelijk. Dankzij de donatie van € 4.000,- is dit doel een klein stapje dichterbij.

Naast Adventure Geuko is er ook een donatie van € 4.000,- overhandigd aan Mission Mees. Mees Oolders (14) uit De Glind kreeg als baby meningitis (hersenvliesontsteking) waardoor hij ernstige hersenbeschadiging opliep. Hierdoor is hij zeer beperkt in zijn doen en laten. Als gevolg van spasticiteit in zijn benen was zijn heup ‘uit de kom’. Dit is door een reconstructie te verhelpen. Daarnaast is een behandeling nodig die de spasticiteit in zijn benen vermindert en zijn pezen verlengt. Mees heeft de meeste baat bij een vorm van heupreconstructie die nog niet in Nederland wordt uitgevoerd. Wel in Amerika. Afgelopen zomer heeft deze operatie plaatsgevonden, maar de verzekering dekt ook in dit geval niet alle kosten. Dat is de reden dat Moba Kippenren Barneveld een donatie heeft overhandigd aan Judith Simon en Joost Oolders. De ouders van Mees. Deze donatie helpt hen de kosten weer een klein beetje verder te dekken.

Nieuws Moba Kippenren Adventure_Geuko en MissionMees

v.l.n.r. Judith Simon, Mees Oolders, Dennis van Dijk, Joost Oolders, Teus Kuijsten, Erik van den Hoorn, Alberta Vink en Erwin Vink.

Pluktuin Voor jou krijgt water

Barneveld - 28 september 2017

In de zomer van 2018 staat de opening gepland van Pluktuin “Voor jou”. Deze pluktuin is een initiatief van Rianne van den Hudding en biedt dagbesteding en beschermd werk voor mensen met een zorgvraag die begeleid zelfstandig wonen.

Na de opening kan iedereen van de pluktuin genieten en zelf veldboeketten, rood fruit en boomfruit plukken. Maar eerst moet er nog veel gebeuren voor de aanleg van de tuin. Om de groei te stimuleren en voor het onderhouden van de bomen en bloemen is water nodig. De organisatie van de Moba Kippenren Barneveld 2017 helpt daar natuurlijk graag aan mee en schenkt Pluktuin “Voor jou” een bedrag van € 2.000,-. Dankzij deze schenking is het mogelijk een waterput te slaan, een duurzame oplossing voor het onderhouden van de pluktuin.

Naast Pluktuin “Voor jou” is er € 5.500,- verdeeld onder Stichting De Rozelaar, Stichting G-sport Barneveld, Stichting Ons Bedrijf, Stichting Rally For Kids en Stichting Vrienden van Dwk. Dankzij de ondersteuning van vrijwilligers van deze stichtingen is het evenement weer een groot succes geworden.

Nieuws Moba Kipperen Pluktuin

v.l.n.r. Teus Kuijsten, Rianne van den Hudding, Dennis van Dijk en Erik van den Hoorn.

Moba opnieuw hoofdsponsor Kippenren

Barneveld - 12 januari 2017

Moba tekent voor drie jaar hoofdsponsorschap voor het Barneveldse hardloopevenement Moba Kippenren.

De Barneveldse wereldmarkleider op het gebied van eiersorteermachines verbindt zich voor 3 jaar als hoofdsponsor aan het hardloopevenement de Kippenren. Moba was al betrokken bij de Kippenren nadat ze vorig jaar als hoofdsponsor en met een groot bedrijventeam meededen. In aanloop naar de Kippenren organiseren we hardlooptrainingen met de collega’s en streven zo met elkaar naar het doel om de Kippenren uit te lopen. Dit past uitstekend in de bedrijfsfilosofie: duurzaam fit, aldus Marieke van den Brink namens de Moba. De samenwerking is dusdanig succesvol dat de keuze is gemaakt om zich voor 3 jaar te verbinden aan het Barneveldse evenement.;We zijn ontzettend trots op het in ons gestelde vertrouwen en de continuïteit die dit geeft aan het evenement, aldus Dennis van Dijk namens de Kippenren.

Moba opnieuw hoofdsponsor Kippenren

v.l.n.r. Erik van den Hoorn (secretaris Kippenrencommissie), Dennis van Dijk (voorzitter Kippenrencommissie), Marieke van den Brink (Corporate Communications Manager Moba) en Michiel Peters (Algemeen Directeur Moba).